30 Ekim 2012 Salı

Memorial Acil Servisi ve Sinir Onarımı Ameliyatı

Merhaba,

Bir süredir bloğumu ihmal ettim. Bu sırada ufak da bir mutfak kazası geçirdim.
Kaza ufaktı ama başıma açtığı işler pek o kadar ufak olmadı maalesef.

Kahvaltı bıçağıyla(!) yüzük parmağımı kestikten sonra alelacele Ataşehir Memorial Hastanesi'nin aciline gittik.   İlk başta acil serviste cerrah olmasına sevindim açıkçası. Ne de olsa güzel parmağımı deneyimsiz bir doktorun dikiş becerisine bırakmayacaktım.

Fakat afili bir ismi olan özel bir hastaneye gidip yaranızı bir cerraha diktiriyor olmak bile içe sinmemesi gereken birşeymiş bunu anladım.

Parmağımı kestiğim andan itibaren "umarım sinirime birşey olmamıştır" diye geçiriyordum içimden. Hatta bunu doktorum yanında sesli olarak da dile getirmiştim halbuki ama maalesef doktor bunu dikkate alma gereği duymadı. Az çok medikal bilgisi olan biri olduğumdan akşam yatıp sabah kalktığımda parmağımın hala uyuşuk olmasından birşeylerin ters gittiğini anladım. Hemen doktor abimi aradım böyle böyle diye. "Hmm" dedi genellikle "bişey olmaz"cı tonundan eser olmaksızın ve ekledi "bir göstersen iyi olur!"

"Haydaaaa" dedim kendi kendime, yanılmadım demek ki... Önce şu Memorial'daki doktoru bir arayayım dedim, bakalım ne diyecek. "Sinirin kesilmiş olabilir, vaktin varsa bir ortopediste göster istersen, o da açıp bakar ama. Zaten kesildiyse de yapacak bir şey yok!" dedi cart diye. Yapıcı bir konuşma olmadığı konusunda hemfikir olacağınızı düşünüyorum nedense(!) "Yapacak birşey yok ne demek yahu" diyerekten bir ağlama krizi geçirip sakinlediğimde hemen araştırmaya koyuldum nerden iyi bir doktor bulabilirim diye.

Bilge isminde bir arkadaşım var, sağolsun bu gibi konuları iyi bilir, kendi bilmiyorsa da yardımcı olabilecek birilerini hemen buluverir. Hemen telefona sarıldım. Demesin mi "aynısı geçenlerde bizim Emre'nin de başına gelmişti" diye! Bu defa Emre'yi aramaya koyuldum. Hakikaten aynı şekilde parmağının sinirini kesmiş. (Bu arada ben sinir dediğin kıl gibi bolca olur sanıyordum, ama bazı yerlerden tane tane geçiyormuş! Ben de o tanelerden birini bulmuşum, hem de en mühimlerinden birisini!)

O da başından geçeni anlatır anlatmaz vakit kaybetmemeye karar verdim. Çünkü bu sinir denilen şey dikilecekse en iyi sonuç kesilir kesilmez, olmadı en kısa zamanda alınıyormuş!

İnsan başına gelince anlıyor etrafında ne çok insanın benzer şeylerle karşılaştığını. Abimin bir arkadaşının minik kızı daha geçenlerde elinden ameliyat olmuş. Hemen onun doktoru Levent Yalçın'la iletişime geçtim. Bizi Florance Nightingale Hastanesi'ne çağırdı. Sağolsun iki ameliyat arası durumumu kontrol etti ve birlikte bir sonraki gün ameliyat olmam konusunu kararlaştırdık.

Nitekim bir sonraki gün sabahtan ameliyatımı yaptı kendisi. Bir kesiğin tüm bunlara yolaçabileceğini düşünemezdim. Bildiğiniz genel anesteziyle ameliyat oldum ve parmağımdaki sinir dikildi. 2 hafta alçıyla dolaştım, henüz parmağımı kullanmıyorum.

Bu gibi durumlarda iyileşme süreci için 6-8 ay gibi bir süreç öngörüyorlar. Başa gelen çekilir ne yapalım. Allah beterinden, tekrarından, benzerinden saklasın!

Diyeceğim o ki, özel hastanelere de ezbere güvenmeyin. Bu işler maalesef bazen böyle şans meselesi!

Gelelim Memorial Hastanesi'nin bu konudaki tutumuna!
Ben ameliyatın ertesi hastaneye giderek bu durumdan duyduğum rahatsızlığı belirttim. Beni hasta ilişkilerinden bir bayan ilgiyle dinledikten sonra belgeleri isteyip geri döneceğini belirtti. Yaklaşık bir hafta sonra ben belgelerin ulaşıp ulaşmadığını sormak üzere kendilerini aradığımda durumun değerlendirildiğini beni haklı bulduklarını ve doktorun konu ile ilgili olarak uyarıldığını belirttiler. Dilersem hastanelerinin kadrosunda yer alan bir ortopedist ile beni görüştürebileceklerini eklediler. Ben de kendilerine ilgileri için teşekkür ettim. Zira ben çoktaaaan ameliyatımı olmuştum, doktorumdan da çok memnundum.

Memorial Hastanesi benim gözümde müşteri hizmetleri konusunda gayet başarılı fakat hizmet kalitesi konusunda aynı başarıyı sağlayamamış bir işletme olarak kalacak maalesef. Allah muhtaç etmesin bir kez daha tercih edeceğimi zannetmiyorum. Çünkü bana ne kadar ilgiyle yaklaşsalar da bir hastanede eksik teşhis ve yetersiz bilgi hiçbirşeyle kıyaslanamaz!