9 Ocak 2012 Pazartesi

Yeme Beni Çelik

Biliyorsunuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 'Beyaz Eşyada Enerji Verimliliği için İşbirliği' hareketi başlatıldı.



Arçelik de bu harekete destek veriyor. (http://www.arcelikas.com/sayfa/679/Ar%C3%A7elikYapılan açıklamada 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın enerji verimli ürünlerin yaygınlaştırılması ve tüketicilerin bu ürünlere erişimini teşvik etmek üzere hayata geçirdiği proje kapsamında Arçelik A.Ş., yüzde 50 ila yüzde 60 düzeyinde enerji verimliliğine sahip buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve klimalarını 1.300 TL’ye varan indirimler ile tüketiciye ulaştıracak ' deniliyor.


Güzel dedim ben de, yaklaşık 20 senelik bulaşık makinemi az enerji tüketen bir makineyle değiştiririm. Gel gör ki kazın ayağı öyle değilmiş. Bu bahsi geçen indirimli bulaşık makineleri en evela 'inox' olmak durumundaymış. Ve indirimli fiyatı 1.990 TL'cikmiş. Yani enerji tasarrufu yapmak için önce 2000 TL'yi gözden çıkarmak lazımmış. Yoksa çook eski makinesini kıçıkırık beyaz bir makineyle değiştirip, az biraz enerji tasarrufu yapmak isteyenler avucunu yalayacakmış. Nitekim ben de yaladım.


Fakat, daha önce çamaşırını kaloriferin üzeri, balkon yahut çamaşırlıkta kurutanlara iyi bir haberim var. Hemen şimdi, koşa koşa kurutma makinesi almaya Arçelik'e gidebilirler. Böylelikle 'yoktan enerji tüketimi'de destek verebilirler!


Ama ben buradan yetkililere sesleniyorum, indirim candır, takdir ediyorum: astronomik fiyatlı beyaz (pardon inox) eşyaların fiyatlarını %50 indirin. Daha çok insan ulaşabilsin bu lüks ev eşyalarına. Ama bunu yaparken çok rica ediyorum 'halkımızı enerji tasarrufuna özendiriyoruz' diye böbürlenip, bir diğer yandan bencileyin çok enerji tüketen (fakat illa ki! daha yenilerinden daha sağlam) makinemi değiştirmek isteyen orta direğin bu şekilde duygularıyla oynamayın. Ayıptır.

Not : Yeni ürünü götürürken eskisini getirmek gibi bir zorunluluğunuz olmadığını eklememe gerek yok sanırım!

yeni başlayanlar için kandırılmadan alışveriş yapma ve hizmet rehberi

Ben 28 yaşında bir tüketiciyim.

Yeni başlayanlar ve benim gibi kazık yemekten usananlar için rehber niteliğinde bir blog oluşturacak kadar çok tecrübe sahibi olduğuma inanıyorum, çünkü haksız kazanç ve ayıbı kendime yediremiyorum.

Siz de bencileyin insanların, şirketlerin fütursuzca sizi kazıklamaya çalışmasından bıkıp usandıysanız sizlere tecrübelerimi sunuyorum... Okuyun, faidelenin efenim.